Tiramisu cu fructe de padure

Ingrediente:
- un pachet mare de piscoturi;
- 300 g fructe de padure;
- 350 ml suc de fructe de padure;
- 250 g mascarpone;
- 4 albusuri de ou;
- 300 g zahar;
- 1 plic praf de frisca.

Mod de preparare:
Crema:

Intr-un vas se bat cu mixerul albusurile spuma, apoi se adauga zaharul si se bate compozitia pana cand acesta se topeste. Se adauga praful de frisca, apoi mascarpone. Se pot pune cateva fructe de padure pt a-i schimba culoarea compozitiei. Se pune in frigider pana cand se va folosi.
Sosul:
Intr-o craticioara se pun pe foc jumatate din cantitatea de suc si 3 linguri de zahar. Cand incepe sa fiarba se pun fructele (se opresc cateva pentru decor). Se lasa la fiert pana cand sosul devine mai gros. Se lasa la racit si apoi se pune in frigider.

Siropul:
Restul de suc se amesteca cu 2 linguri de zahar. Acesta se va folosi pentru insiropatul piscoturilor.
Asezarea:
Pe un platou sau tava se pune un strat subtire de crema. Peste crema se aseaza unul langa altul piscoturi inmuiate pt doua secunde pe fiecare parte in sirop. Piscoturile se aseaza cu partea fara zahar deasupra. Dupa ce s-a acoperit toata suprafata cu piscoturi e pune deasupra, cu o ligura, 1/4 din sos. Deasupra se pune un strat de crema care se intinde uniform. Se repeta operatiunea - piscoturi insiropate, sos, crema inca o data sau de doua ori, in functie de ca de inalta se doreste prajitura. Eu am pus trei straturi de piscoturi. Deasupra, peste, ultimul strat de crema se pun cateva picaturi de sos si cateva fructe.


Putin sos si cateva fructe se pot opri pt a decora farfuriile pe care se va servi tiramisu.
Pofta buna!

O zi delicioasa,
Cami

4 comentarii:

  1. Pe asta l-am testat, cel mai bun tiramisu ever si am ceva experienta.

    RăspundețiȘtergere
  2. esti o buna gospodina chiar si dupa imagini, sper sa le si gust curind. Te poti marita cu siguranta.
    Aurora

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc pentru aceasta reteta; am reusit sa-mi impresionez "colegul de pat" cu ea:)) a iesit delicios

    RăspundețiȘtergere