Paste cu bacon in sos rosu

paste cu bacon in sos rosu

Ingrediente:
- 250 g paste;
- 250 g bacon;
- o ceapa;
- 200 g rosii in bulion;
- 2 linguri pasta de tomate;
- 2 linguri de ulei;
- patrunjel;
- sare;
- piper.

Mod de preparare:
Intr-o cratita cu apa care fierbe deja, in care se pun intai o lingura de ulei (pentru ca pastele sa nu se lipeasca intre ele) si sare, se pun pastele la fiert. Pastele se lasa la fiert exact timpul mentionat pe ambalaj, altfel devin lipicioase (de obicei 10-12 minute). De data aceasta eu am ales farfalle, prefer pastele scurte de obicei; pentru aceasta reteta nu are importanta forma pastelor alese.
In timp ce pastele fierb se pregatesc ingredientele penru sos: baconul se taie felii subtiri, ceapa se taie cubulete, rosiile se taie marunt daca nu sunt deja taiate si se amesteca cu pasta de tomate si patrunjelul se taie, de asemenea, marunt.

Intr-o tigaie in care se pune o lingura de ulei la incins se pun baconul si ceapa la calit. Cand acestea devin aurii se adauga sosul. Se lasa la fiert la foc mic pentru 10 minute. Apoi se pune patrunjelul si sare si piper dupa gust.

Pastele se scurg intr-o strecuratoare si se pun in tigaie, peste sos. Se amesteca bine si se servesc fierbinti. Se poate rade parmezan sau cascaval deasupra.
paste cu bacon in sos rosu
Pofta buna!
paste cu bacon in sos rosu
O zi delicioasa,
Cami

5 comentarii:

  1. Promit ca incerc reteta si iti trimit poze :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ok, astept poze :)
    Lui Mihai n-o sa-i placa ;))

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai gatesc si pt mine,nu numai pt Mihai :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti doresc sa ai parte de o primavara cat mai frumoasa si mai gustoasa!La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am gatit-o, a iesit delicioasa, in plus dureaza putin sa o faci, cu siguranta o voi incerca din nou in viitorul apropiat.

    RăspundețiȘtergere