Panna cotta cu fructe de padure

panna cotta cu fructe de padure

Ingrediente:
- 500 ml smantana lichida dulce sau frisca lichida;
- 250 g zahar pudra;
- 1 plic si jumatate de gelatina (15g);
- 2 plicuri zahar vanilat;
- 300 g fructe de padure
- 250 g zahar;
- menta.

Mod de preparare:
Zaharul tos se pune peste fructe cu jumatate de ora inainte.

Intr-o cratita de pun la foc mic smantana lichida, zaharul pudra si zaharul vanilat.

Cand compozitia de pe foc este aproape de punctul de fierbere, intr-o cana plina pe jumatate cu apa calda se dizolva gelatina.
Se ia vasul de pe foc si se toarna gelatina. Se amesteca bine compozitia si se lasa la racit.

Fructele se impart in doua. Jumatatea care va ramane pentru sosul cu care se va servi panna cotta va fi cea care contine mai multa zeama. Pentru cealalta jumatate se vor alege fructe, fara zeama.
Se pregatesc cateva vase de marime mica in care se va pune desertul. Acestea se uda cu apa rece (pentru ca la sfarsit sa se scoata cu usurinta desertul din ele) si se aseaza pe fundul lor fructele de padure.

Cand compozitia pregatita anterior s-a racit complet se toarna in vasele pregatite. Se pun la rece pentru cateva ore bune, de preferat pana a doua zi.

Pentru a se scoate usor din vasul in care a stat la rece, acesta se pune in apa calda pentru un minut.
Panna cotta se serveste rece, asezata pe un pat de smantana/frisca si sos pregatit din fructele ramase pasate.
Pofta buna!
panna cotta cu fructe de padure
O zi delicioasa,
Cami

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu