Salata de pui cu cartofi copti



Ingrediente (pentru 2 portii):
- 1/2 piept de pui;
- 4 cartofi;
- 150 g smantana;
- 150 g porumb;
- 4 fire de ceapa verde;
- 2 linguri ulei (de masline);
- boia dulce;
- 50 g unt;
- sare;
- piper.

Mod de preparare:
Puiul se fierbe (poate fi folosit cel care se scoate dintr-o supa pregatita in acelasi timp) sau se prajeste pe gratar, se taie cuburi si se lasa la racit.
Cartofii se curata si se taie in jumatati. Se dau cu unt moale si boia dulce si se pun la copt in cuptor intr-o tava acoperita cu hartie de copt sau folie de aluminiu.
Timpul aproximativ de coacere pentru cartofi este de o ora. Dupa coacere se lasa sa se raceasca. In lipsa de timp, cartofii se pot coace si in cuptorul cu microunde.
Ceapa verde se curata si se taie in bucati. Jumatate din ceapa se amesteca cu smantana, sare si piper.

Intr-un vas se amesteca puiul, porumbul scurs de zeama, cartofii, ceapa, sarea, piperul si 2/3 din sosul de smantana.

Eu am pus de data asta uleiul direct pe platou, in dare in zig-zag si desupra am asezat restul ingredientelor. Aveam nevoie sa arate bine platoul pt servire. Se pune apoi restul de sos de smantana cu ceapa.
Pofta buna!
Salata de pui cu cartofi copti
O zi delicioasa,
Cami

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu