Prajitura cu branza (fara coacere)

prajitura cu branza fara coacere
Ingrediente:
Pentru blat:
- 400 g biscuiti;
- 200 g unt topit;
- 2 linguri cu cacao;
- 2 linguri de zahar;
- un plic de zahar vanilat;
- o lingura cu esenta de vanilie.
Pentru crema:
- 500 g branza de vaci dulce;
- 500 g frisca nebatuta;
- 150 ml lapte;
- un plic cu intaritor pt creme cu branza;
- 250 g zahar;
- un plic de zahar vanilat;
- o lingura cu esenta de vanilie;
- un plic cu gelatina.
Pentru ornat:
- 200 g alune.

Mod de preparare:
Blatul:

Toate ingredientele enumerate pentru blat se mixeaza bine in vasul de la robotul de bucatarie. Compozitia rezultata se pune intr-o forma cu pereti detasabili si se preseaza bine, nivelandu-se deasupra.

Crema de branza:

In vasul robotului de bucatarie se amesteca branza, laptele, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si intaritorul pt creme de branza.
Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece. Dupa 10 minute se pune vasul intr-altul cu apa clocotita si luata de pe foc. Gelatina astfel pregatitita se amesteca cu compozitia.
Frisca se bate bine si se incorporeaza in crema de branza.

Aceasta compozitie se aseaza peste blat, in forma cu pereti detasabili, si se niveleaza deasupra.
Se presara deasupra alune zdrobite.

Prajitura se da la rece pt 3-4 ore inainte de a fi scoasa din forma si a fi servita.
Aceasta reteta este foarte usor de facut si este delicioasa. Reteta originala este cea a lui Teo, eu am modificat-o un pic.
Pofta buna!
prajitura cu branza fara coacere
prajitura cu branza fara coacere
prajitura cu branza fara coacere
O zi delicioasa,
Cami

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu