Pui cu ananas

pui cu ananas

Ingrediente:
- un piept de pui;
- o conserva de ananas;
- 2 linguri de sos de soia;
- 100 ml sos picant;
- 4 graunti de usturoi;
- 3 linguri ulei de masline.

Mod de preparare:
Puiul se taie cubulete.
Ananasul ar fi bine sa fie din acela deja taiat cubulete. Se va folosi atat fructul cat si compotul.
Intr-o tigaie se pune la prajit, in doua linguri de ulei, puiul. Cand puiul este prajit se scoate intr-un recipient si, in tigaie, impreuna cu lingura de ulei ramasa, se pune la prajit usturoiul zdrobit. Se lasa putin, pana devine auriu, apoi se pune continutul conservei, cu totul. Se lasa pe foc pana seaca, astfel incat sa mai ramana doar cateva linguri de compot in tigaie.

Apoi se adauga puiul deja prajit, sosul de soia si sosul picant (de data aceasta eu am folosit sos chinezesc dulce-acrisor-picant, dar prefer ca sosul sa fie doar picant, de obicei). Se mai lasa sa dea cateva clocote si este gata.
pui cu ananas
Se serveste cu garnitura de orez. De data aceasta noi am mancat puiul cu ananas cu garnitura de orez prajit.
Pofta buna!
pui cu ananas
O zi delicioasa,
Cami

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu