Cosulete din cartofi umplute cu ciuperci


Ingrediente:
Pentru cosulete:
- 4 cartofi;
- 150 g cascaval;
- 2 galbenusuri de ou;
- 50 g unt;
- sare.
Pentru umplutura:
- 7-8 ciuperci;
- o legatura de ceapa verde;
- marar;
- o lingura cu ulei;
- sare;
- piper;

Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa pana se inmoaie de tot. Apoi se scurg de apa bine de tot. Se pun galbenusurile, 100g cascaval ras, untul si sarea si se amesteca bine cu mixerul sau blanderul. Piureul astfel rezultat se lasa la racit.

Ciupercile se taie marunt. la fel si ceapa verde si mararul. Intr-o tigaie, in ulei incins, se pun la calit ciupercile si ceapa verde. Dupa ce se calesc (aproximativ 6-7 minute) se adauga sare, piper si mararul taiat marunt.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava pentru cuptor. Piureul racit se pune intr-un cornet pentru ornat. Cu grija se formeaza cosuletele. Daca se vor lasa putin, nu va faceti griji, e din cauza ca e compozitia prea moale, dar se poate remedia. In cuptorul incins se pun la foc mic pentru 10 minute. Acum e momentul, unor mici ajustari ale cosuletelor daca ele nu arata chiar cum ar trebui. Deasupra s-a format o crusta, asa ca, cu ajutrul mainilor se aseaza cosuletele in pozitia initiala.
Se umplu cu compozitia de ciuperci pregatita anterior. Deasupra se presara restul de cascaval ras.

Se dau din nou la cuptor pentru 20 de minute la foc mic.
Cosulete din cartofi umplute cu ciuperci
Desi sunt putin migaloase, sunt niste aperitive/garnituri delicioase si de efect. Merita efortul.
Pofta buna!
Cosulete din cartofi umplute cu ciuperci
O zi delicioasa,
Cami

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu