Paste cu pui in sos alb

paste cu pui in sos alb

Ingrediente (pt 4 portii):
- 400 g paste;
- un piept de pui;
- 10 ciuperci proaspete (sau o conserva);
- 200 g smantana lichida pt gatit;
- 150 g cascaval;
- 3 linguri de ulei;
- busuioc;
- sare;
- piper.

Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie in cubulete mici. Ciupercile se taie in felii subtiri, iar cascavalul se da pe razatoare.
Dupa ce ingredientele sunt astfel pregatite, se pun pastele la fiert in apa clocotita in care se pun o lingura de ulei si sare. Pastele se lasa la fiert exact timpul mentionat pe ambalaj, altfel devin lipicioase (de obicei 10-12 minute). De data aceasta eu am ales farfale, prefer pastele scurte de obicei; pentru aceasta reteta nu are importanta forma pastelor alese.

Intr-o tigaie, in care se pun doua linguri de ulei se adauga, impreuna, puiul si ciupercile.
Dupa ce carnea si ciupercile se prajesc (aproximativ 10 minute) se adauga smantana lichida, cascavalul, busuioc si piper (de sare nu mai este nevoie, au suficienta cascavalul, smantana si pastele care au fiert in apa cu sare).
Se mai lasa la fiert jumatate de minut la foc mic.

In acest sos se adauga pastele dupa ce in prealabil au fost scurse de apa cu ajutorul unei strecuratori. E important ca pastele sa fie gata in acelasi timp cu sosul, ambele sa fie fierbinti in momentul combinarii.

Aceste paste se servesc fierbinti.
Pofta buna!
paste cu pui in sos alb
O zi delicioasa,
Cami

2 comentarii:

  1. cred ca e dementiala reteta... primit sa incerc cat mai curand.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc. Sa ne scrii cum ti-au iesit.

    RăspundețiȘtergere