Ingrediente:- un piept de pui;
- 10 -15 ciuperci;
- 200 ml smantana lichida;
- 3 linguri de faina;
- 2 linguri ulei;
- piper;
- sare;
- o legatura de marar.
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie fasii. Ciupercile se taie felii. Intr-o tigaie se pun la calit pieptul de pui si ciupercile impreuna la calit in cele doua linguri de ulei. In aproximativ 20 de minute puiul si ciupercile intai se fierb in zeama lasata de ingrediente, apoi, spre sfarsitul perioadei se vor cali.

Cele trei linguri de faina se amesteca cu putina apa, cu grija, pt a nu face cocoloase. Dupa ce s-a incorporat toata faina in apa si ne-am asigurat ca nu sunt cocoloase se pune peste pasta un pahar cu apa si se pun la fiert intr-o oala.

Cand faina este fiarta se adauga puiul si ciupercile. Apoi se adauga smantana lichida.

Se serveste cu mamaliga.
Pofta buna!
O zi delicioasa,
Cami
arata delicios!
RăspundețiȘtergereo sa incerc si eu
Multumesc.
RăspundețiȘtergereAstept sa-mi scrii cum ti-a iesit.
mi-a iesit super buna
RăspundețiȘtergeream facut si eu reteta asta! insa nu am pus smantana lichida pt. ca nu se gaseste pe la noi!
RăspundețiȘtergereSe gaseste smantana lichida pt gatit de la "La Dorna". Si eu am cautat mult inainte sa gasesc, voiam neaparat pentru paste cu sosuri albe. In supermarketurile mai mari se gaseste. Uita-te cand ajungi intr-unul, e de neinlocuit pt unele retete (pt asta nu). Pastele ies dementiale.
RăspundețiȘtergereAm incercat si eu in acest week-end reteta ta de ciulama (doar cu ciuperci). A iesit foarte buna. Prima mea ciulama!
RăspundețiȘtergere