Ficatei taranesti

ficatei taranesti

Ingrediente:
- 8 ficatei;
- 200 ml lapte;
- 2 cepe;
- 3 linguri ulei;
- o lingurita boia dulce;
- o lingurita vegeta;
- 1/2 lingurita piper;
- patrunjel.


Mod de preparare:
Ficateii se curata de pielite si se spala. Se pun in lapte pentru o jumatate ora. Se face acest lucru pentru a le disparea din amareala. Nu e neaparat necesara aceasta etapa.
Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in ulei.

Cand devine aurie se pun si ficateii. Se lasa sa se rumeneasca pe fiecare parte.
Intr-un vas, in 250 ml apa calda se pun boiaua, vegeta si piperul.

Se amesteca si se toarna peste ficatei, in tigaie. Se lasa sa fiarba la foc mic pana seaca apa.

Se pun sare si patrunjelul taiat si se servesc fierbinti. Noi i-am mancat doar cu mamaliguta de data aceasta.
Pofta buna!
ficatei taranesti
O zi delicioasa,
Cami

Un comentariu:

  1. Cea mai reusita prezentare...cu siguranta la fel de gustosi!!!

    RăspundețiȘtergere