Conopida cu maioneza si usturoi



Ingrediente:
- o conopida;
- 5 graunti de usturoi;
- patrunjel;
- sare;
- piper;
Pentru maioneza:
- 2 oua;
- 150 ml ulei;
- lamaie.
Pentru decor:
- rosii cherry;
- masline;

Mod de preparare:
Conopida se desparte in buchetele mai mici si se spala. Se pune la fiert in apa cu sare. Se lasa la fiert pana se inmoaie (aproximativ 20 de minute). Cand este fata se pune la scurs intr-o strecuratoare.

Usturoiul se curata si se piseaza. Patrunjelul se taie marunt. Maioneza se pregateste din ingredientele enumerate asa.
Conopida se stoarce de zeama ramasa in buchetele. Apoi se paseaza cu furculita, pasatorul pt piure sau blederul. Se adauga patrunjelul, mararul si maioneza si se amesteca toate ingredientele pana cand se omogenizeaza bine.

Se poate servi ca aperitiv la mese festive daca se intinde pe felii de bagheta sau pe biscuiti sarati si se orneaza frumos.
Pofta buna!
conopida cu maioneza si usturoi
O zi delicioasa,
Cami

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu