Musaca de cartofi

musaca de cartofi

Ingrediente:
- 2 kg de cartofi;
- 50 g unt;
- 100 ml lapte;
- 500 g carne tocata (de preferinta de porc);
- 4 linguri pasta de tomate;
- 3 oua;
- o legatura de marar;
- sare;
- piper;
- boia iute/dulce;

Mod de preparare:
Eu prefer sa fac musacaua cu cartofii facuti piure, nu taiati felii. Asa ca se curata cartofii, se taie cuburi si se pun la fiert. Cand cartofii sunt fierti, se sareaza, se scurg de apa si se paseaza. Se adauga unt si lapte. Trebuie sa aibe consistenta piureului obisnuit.
Se curata ceapa si se taie marunt. Se pune la calit intr-o tigaie. cand ceapa este aurie se pune carnea peste ea si, la foc mediu, amestecand continuu, se calesc impreuna. Cand carnea isi schimba culoarea se adauga piperul, boiaua si sare. Apoi pasta de tomate dizolvata cu putina apa si se lasa la fiert la foc mic pt 15 minute. Se lasa la racit putin si se incorporeaza in compozitie ouale si mararul taiat marunt.

Intr-un vas pentru cuptor uns cu unt se aseaza jumatate din cantitatea de piure si se niveleaza cu o lingura. Peste se pune compozitia de carne, iar deasupra restul de piure.

Se da la cuptor pentru 50 de minute. Deasupra se poate rade cascaval.
Pofta buna!
musaca de cartofi
O zi delicioasa,
Cami

4 comentarii:

  1. Cristina Tamaian13 decembrie 2009, 22:39

    Super! Cami e o gospodina f priceputa! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! :) Nu-i chiar asa, dar ma straduiesc...

    RăspundețiȘtergere
  3. am gatit si eu ieri dupa retetele tale musaca de cartofi si ciulama de pui si ciuperci...au iesit senzationale!!!
    sper sa am timp zilele astea sa incerc si reteta de clatite cu ficatei, la care salivez de ceva timp...
    multumesc pt inspiratie!
    o sa pun si poze cu mancarea, dincolo pe forum...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur ca au iesit bine. Felicitari!
    Cu siguranta iti vor placea si clatitele cu ficatei.
    Urmaresc tot ce misca si pe forum, asa ca n-o sa ratez nici pozele tale. :)

    RăspundețiȘtergere