Orez cu ciuperci si pui

orez pilaf cu pui si ciuperci

Ingrediente:
Pentru supa:
- un piept de pui;
- o ceapa;
- un cartof;
- o telina mica;
- 2 morcovi;
- 2 pastarnac.
Pentru orez:
- pieptul de pui fiert in supa;
- 500 ml supa;
- 300 g orez;
- 6-7 ciuperci;
- o legatura de patrunjel;
- 2 linguri de ulei;
- sare;
- piper.

Mod de preparare:
Intr-o oala se pun la fiert toate ingredientele pentru supa curatate si spalate. Se poate folosi o oala mai mare ca sa ramana sficienta zeama cat sa fie folosita si la orez, dar sa se prepare si o supa cu taitei.
Ingredientele au nevoie sa fiarba 40-50 de minute.
Intr-o cratita pentru cuptor se pun orezul spalat, pieptul de pui fiert in supa taiat bucati mai mici, ciupercile taiate felii si 2 linguri de ulei.
Se pune vasul la cuptor pentru aproximativ 40 de minute pana cand orezul este fiert.Din cand in cand se controleaza daca orezul mai are supa in care sa fiarba. Daca este nevoie, se mai completeaza cu supa (sau apa). Cand orezul este fiert se pun: sare, piper si patrunjelul taiat marunt.
Pofta buna!
orez pilaf cu pui si ciuperci
O zi delicioasa,
Cami

2 comentarii:

  1. Am facut si a iesit tare bun, dar nu mi-a iesit asa galben. si supica buna a iesit :).veve

    RăspundețiȘtergere
  2. arata f bine!
    Leapsa: Ce condimente,mirodenii …exista in casa ta? detalii aici: http://irinaserban.blogspot.com/2010/09/leapsa-ce-condimentemirodenii-exista-in.html

    RăspundețiȘtergere