Supa crema de cartofi cu bacon



Ingrediente (pentru 6 portii):

- 5 cartofi mari;
- 1 morcov;
- 1 albitura;
- 1 ciuperca mare;
- 1 ceapa;
- 1 telina mica;
- 250 g bacon;
- o ceapa verde;
- sare;
- piper.



Mod de preparare:
Intr-o oala se pun la fiert legumele curatate de coaja si taiate in bucati. Cand sunt aproape fierte se adauga sare si piper, dupa gust.


Cand legumele sunt fierte se separa de apa in care au fiert si se paseaza. Eu n/am pasat telina si albitura, nu-mi place gustul lor in exces. Dupa ce au fost pasate bine, ca un piure fin, se adauga treptat apa in care au fiert legumele, pana se obtine consistenta dorita a supei-crema. Atunci cand supa se va raci, va deveni semnificativ mai groasa, asa ca nu va zgarciti cu seama.


Baconul se taie felii subtiri si se prajeste. Se pune intr-o tigaie fara adaos de ulei, se va praji in grasimea care se va topi din el.


Tigaia cu baconul rumenit se rastoarna peste supa, cu tot cu grasimea rezultata. Supa devine astfel absolut delicioasa, desi nu chiar dietetica. Eu am pastrat cateva fasii de bacon cu care am decorat farfuriile cu supa, impreuna cu cateva crutoane si ceapa verde taiata marunt.
Pofta buna!


O zi delicioasa,
Cami

4 comentarii:

  1. Mmmmm, chiar am sa o incerc si eu, imi plac supele creme.Plus ca arata tare bine ;;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicios arata Cami....dar asta e ultimul post? nu ai mai publicat retete?
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Delicios... pacat ca sunt la serviciu si nu pot gati... mi-ai facut o pofta teribila...:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte interesant articolul si foarte educativ. Pot spune cu cea mai mare incredere ca citirea acestuia m-a ajutat in viata mea de zi cu zi. Tot ce tine de acest domeniul este foarte interesant si folositor, la fel de folositor este si ce va arat aici: http://www.poli-tan.ro/preturi-fose-septice.html

    RăspundețiȘtergere