Ciorba de porc

Ciorba de porc

Ingrediente:
- 400 g carne de porc;
- 3 cartofi;
- 2 morcovi;
- un pastarnac;
- o ceapa;
- o capatana de telina mica;
- un ardei gras;
- 3 linguri cu orez;
- 300 ml suc de rosii;
- 2 linguri de ulei;
- o legatura de patrunjel;
- sare;
- piper;
- smantana pt servire, dupa preferinta.

Mod de preparare:
Carnea se portioneaza in bucati mici si se fierbe pentru 10 minute in apa. Apoi se scot bucatile din apa in care au fiert.
Cartofii se curata si se se taie in cuburi. Morcovii, pastranacul si telina se curata si se taie in cubulete mici. Ardeiul gras, de asemenea, se taie marunt.

Legumele astfel taiate si carnea se pun la fiert pentru o ora. Se completeaza cu apa din cand in cand.
Apoi se pune orezul spalat in prealabil. Peste 15 minute se adauga sucul de rosii.
Se mai lasa la fiert 5 minute. Dupa gust, se acreste cu lamaie, bors sau otet. Se sareaza, pipereaza si se pune patrunjelul taiat marunt.
Se serveste cu smantana, daca se doreste.
Pofta buna!

O zi delicioasa,
Cami

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu