Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec

Ingrediente:
- un piept de pui (sau doua copane);
- o capatana de telina;
- 2 morcovi;
- 2 radacini de pastarnac;
- o ceapa;
- 2 linguri de orez;
- 3 galbenusuri de ou;
- 250g smantana;
- 1/2 lamaie;
- o lingura de ulei;
- patrunjel;

Mod de preparare:
Morcovii, pastarnacul si telina se dau pe razatoare. Intr-o oala cu capacitate in jur de 4 litri se pun la foc: morcovul, pastranacul si telina rase, pieptul de pui si ceapa curatata de coaja intregi.

Cand puiul este fiert (aproximativ 45 de minute, o ora) se scoate din supa si se taie sau se rupe fasii mici. Ceapa se scoate din supa si se arunca. Se in supa orezul (acesta are nevoie de 15-20 minute ca sa se fiarba) si puiul taiat.

Dupa ce orezul este fiert, intr-un castron cu capacitatea de cel putin 1.5 litri smantana se amesteca bine si se incorporeaza in ea cele 3 galbenusuri. Cu un polonic se ia supa din oala si se pune peste compozitia de smantana. Dupa ce de incorporeaza primul polonic de supa in smantana, mai punem unul, si tot asa pana cand supa din castron este la aceeasi temperatura (apropiata de cea de fierbere), se opreste focul si se toarna compozitia din castron peste cea din oala.


Aceasta operatiune este necasara pt a nu se "branzi" (aspect neplacut) smantana si oul puse in ciorba. In felul acesta va avea un aspect cremos si va arata apetisant.
Se pune patrunjel taiat marunt si e numai buna de mancat.
Pofta buna!

O zi delicioasa,
Cami

Un comentariu:

  1. Scoteti de la ingrediente smantana , grecii nu pun smantana la ciorba a la grec.Pur si simplu se freaca galbenusurile cu zeama de lamaie si un pic de ciorba pt a aduce la aceeasi temperatura . Ciorba a la grec are la baza renumita supa Avgolemono ,deci nu are ce cauta smantana. Asta este o adaptare romaneasca

    RăspundețiȘtergere