Tarta cu ananas

tarta cu ananas

Ingrediente:
Pentru blat:
- 250 g faina;
- 200 g unt;
- un ou;
- 4 linguri de zahar;
- un plic praf de copt (10 g);

Pentru crema:
- 400 ml iaurt;
- 200 ml smantana pt frisca;
- o conserva de ananas rondele;
- 6 linguri de zahar;
- un plic de gelatina (10 g)
- un plic de zahar vanilat;
- zmeura sau orice alt fruct sau dulceata de fructe pentru ornat.

Mod de preparare:
Blatul:
Din ingredientele enumerate pentru blat se framanta o coca. Aceasta se tine la rece pentru jumatte de ora, apoi se intinde intr-o forma de tarta. Se pune la copt pentru 40 de minute la foc mic. Cand este gata, se pune la racit.

Crema:
Zeama din conserva de ananas se pune la incalzit. Cand este aproape de fierbere se ia vasul de pe foc. Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece. Dupa 10 minute se pune vasul intr-altul cu apa clocotita si luata de pe foc. Gelatina astfel pregatitita se amesteca cu sucul.
Intr-un alt vas se pune iaurul si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat. Peste aceasta compozitie se toarna sucul de ananas amestecat cu gelatina. Se incorporeaza bine si se lasa la rece pentru jumatate de ora.
Intr-un alt vas se prepara frisca (urmand indicatiile de pe ambalajul smantanei pentru frisca). Se pune si aceasta la rece.


Cand blatul de tarta este complet racit si cele doua vase au stat la rece cel putin jumatate de ora fiecare, se poate asambla tarta.
Crema de iaurt se incorporeaza in frisca cu ajutorul mixerului. Amestecul rezultat se pune peste blatul de tarta.
Deasupra se aseaza rondele de ananas. Golurile rondelelor se pot umple cu fructe , piure de fructe sau cu dulceata de fructe. Eu le-am umplut de data aceasta cu piure de zmeura.

Se mai lasa la rece cel putin 2 ore inainte de servire.
Pofta buna! tarta cu ananas
tarta cu ananas
O zi delicioasa,
Cami

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu