Piure de cartofi


Ingrediente (pentru 2 portii):
- 5 cartofi albi;
- 50 g unt;
- 150 ml lapte;
- sare.

Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Se pun la fiert intr-o oala cu apa care fierbe deja. Se lasa la fiert aproximativ 20 de minute (in functie de tipul de cartofi; unii fierb mai greu, altii mai usor). Se incearca cu furculita pentru a se vedea daca sunt fierti.
Dupa aceea se scurge apa in care au fiert cartofii. Nu se pastreaza, se arunca. Cu un mixer sau cu un tel de pasat se omogenizeaza cartofii. Peste ei se pune untul si se amesteca in continuare. Apoi se subtiaza compozitia cu lapte (cald) pana devine de constistenta dorita. Se pune sare dupa gust.

Piureul de cartofi este o garnitura care se prepara usor si repede si este potrivita pentru foarte multe preparate.
Piure de cartofi
De data aceasta noi l-am mancat cu carnaciori la gratar si salata verde.
Pofta buna!
Piure de cartofi
O zi delicioasa,
Cami

Un comentariu: