Shaorma

shaorma

Ingrediente pt 4 portii:
- 4 lipii cumparate :P
- un piept de pui mare;
- 7-8 cartofi + ulei pt prajitul lor;
- varza alba si/sau rosie;
- salata verde;
- castraveti murati;
- porumb;
- maioneza;
- sos de usturoi;
- ketchup.

Mod de preparare:

Pieptul de pui se feliaza si se prajeste pe gratar. Dupa aceea se taie in fasii mici. Cartofii se prajesc in ulei apoi se amesteca cu ketchup. Varza si salata verde se taie ca pt salata si se amesteca cu porumbul si maioneza. Castravetii murati se taie in cubulete si se storc de zeama.
Lipia se pune la incalzit putin pe gratar. Atentie, trebuie lasata cateva secunde pe fiecare parte. Daca e lasata mai mult se intareste imediat ce se raceste si nu mai poate fi folosita.
Peste lipia incalzita in prealabil se aseaza in straturi ca in poza ingredientele: varza, salata, cartofii prajiti, pieptul de pui,castravetii murati. Deasupra - sos de usturoi si ketchup.
Shaorma se impacheteaza astfel: intai partea de jos care se ridica pana la o treime din lipie, apoi se ruleaa din ambele parti laterale. Rezulta impaturirea din poza. In felul acesta nu curga ingredientele.
La baza ruloului se poate infasura folie de aluminiu.

Orice alte ingrediente care va plac pot fi adaugate.
Pofta buna!
shaorma
O zi delicioasa,
Cami

Un comentariu:

  1. super!! felicitari pt blog! multe retete imi plac...yaammii :D

    RăspundețiȘtergere