Salata de ton (a la Holanda)



Ingrediente pt 4 portii:
- 2 conserve cu ton bucati in suc propriu;
- 1 conserva mica porumb (300 g);
- orez fiert (50 g, masurat cand e nefiert) ;
- maioneza (200 g);
- zeama de lamaie (dupa gust);
- sare (dupa gust);
- piper (dupa gust).


Mod de preparare
:
Se fierbe orezul. Eu folosesc orez Uncle Ben's ambalat in cutii de carton, iar in interior sunt 4 pungute mici de plastic cu cate 125 g orez nefiert . Una din acele pungute o folosesc. Dar numai jumatate din cantitatea de orez dintr-o punguta. Cealalta jumatate o folosesc pt alt fel de mancare (de obicei il fac cu ciuperci si curry si il folosim ca si garnitura). Sau, daca se dubleaza cantitatea celorlalte ingrediente , se foloseste tot orezul dintr-o punguta.
Evident, merge si orez normal, dar din acela cu bob lung. Nu se fierbe foarte mult pt ca boabele sa nu se lipeasca intre ele.
Dupa fierbere orezul se lasa sa se racesca.
Porumbul si tonul se scurg de zeama.
Maioneza ar trebui sa fie din cea facuta in casa. Se face foarte usor dintr-un galbenusurile de la un ou fiert si unul crud, zeama de lamaie si 150 ml ulei. Reteta este aici. Daca e graba mare se poate folosi si din cea cumparata.


Se amesteca tonul sfaramitat cu porumbul, orezul, zeama de lamaie, sarea si piperul. Apoi se adauga maioneza si se amesteca din nou. Pe langa ingredientele de mai sus se pot pune si castraveti murati taiati cubulete si scursi de zeama.
Pofta buna!
de ton
O zi delicioasa,
Cami
salata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu