Sarmale in foi de varza

sarmale in foi de varza

Ingrediente:
- o varza;
- 600 g carne tocata de porc (sau amestec porc-vita);
- 3 linguri pasta de tomate;
- 2 cepe;
- 4 linguri de orez;
- boia dulce;
- cimbru;
- piper;
- sare;
- 2-3 foi de dafin.

Mod de preparare:
Ceapa si pasta de tomate se poate amesteca cu carnea ca atare sau se pot praji inainte. Eu le-am prajit, asa face mama, asa mi se pare si mie ca ies mai bune sarmalele). Deci, ceapa se taie marunt si s epune la prajit intr-o lingura de ulei. Cand ceapa este aurie se adauga jumatate din cantitatea de pasta de tomate dizolvata cu 2 linguri de apa si se mai lasa la fiert pt 1 minut.

Carnea tocata se amesteca cu prajala pregatita in prealabil, boiaua, piperul, sarea si orezul. In compozitie se mai adauga si 4 linguri de apa pe care o va folosi orezul ca sa se umfle.

Foile de varza se desprind de pe cotor. La fiecare frunza se taie partea superioara cu nervurile mai mari. In restul frunzei se va pune umplutura. In pozele de mai jos am aratat cum se impaturesc sarmalele pt ca sa nu se desfaca la fierbere. (Sper sa te descurci, Oana :*)

Sarmalele astfel impaturite se aseaza intr-un vas pentru cuptor pe un pat de varza taiata fideluta, cateva frunze de dafin si cimbru. Desupra se pune, de asemenea, varza taiata fideluta.

Se pune apa amestecata cu pasta de tomate ramasa cat sa le acopere si se pune vasul la cuptor. Sarmalele au nevoie de destul de mult timp pentru a fi gata, trebuie sa fiarba orezul din umplutura.

Se completeaza cu apa ori de cate ori este nevoie pe timpul fierberii. Ar trebui ca 3 ore sa fie de ajuns pentru fierbere, dar se poate scoate o sarma din vas si sa sa guste. daca orezul e fiert, cu siguranta e si varza, deci sunt gata.
Noi am mancat cu mamaliga, smantana si ardei iute.
Pofta buna!
sarmale in foi de varza
O zi delicioasa,
Cami

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu