Paine cu masline

paine cu masline

Ingrediente:
- 500 g faina;
- 25 g drojdie;
- un pliculet praf de copt;
- 1/2 lingurita de sare;
- 250 ml apa;
- 7-8 masline;
- 3 linguri de ulei de masline.



Mod de preparare:
Ingredientele folosite trebuie sa fie la temperatura camerei.
Faina se pune intr-un castron mare si se face, cu ajutorul unei linguri, o gaura in mijloc. Drojdia se faramiteaza, se pune peste ea apa, si se amesteca bine. Amestecul de drojdie se pune in faina si se amesteca usor, incorporand in compozitia lichida putina faina pana cand se formeaza maiaua. Ea trebuie sa aibe consistenta unei smantani subtiri.
Se lasa la dospit 20 de minute. Locul unde sta coca la dospit trebuie sa fie calduros. Apoi se adauga sarea si praful de copt si se framanta din toata compozitia coca. Se adauga maslinele taiate feliute mici si o lingura cu ulei care se incorporeaza bine in aluat.

Se lasa din nou la dospit pentru 40 de minute si apoi se framanta din nou. Se pune aluatul in forma tapetata cu hartie pentru copt. De data aceasta eu am facut 3 mainici mici. Odata pus in forma, aluatul se mai lasa aluatul inca 40 de minute la dospit. Apoi se unge cu un ulei de maslinesi se pun desupra feliute de masline.

Se pune tava la cuptor la foc mediu pentru 40 de minute. Se incearca cu o scobitoare pentru a vedea daca painea este coapta. Daca nu ramane coca pe scobitoare, atunci este gata.
paine cu masline
Este delicioasa mancata calda si unsa cu unt.
Pofta buna!
paine cu masline
O zi delicioasa,
Cami

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu