Cartofi suedezi

Cartofi suedezi

Ingrediente:- cartofi (eu am facut 5 de data asta);
- 50 g cascaval;
Pentru sos:
- 5 linguri ulei;
- sare;
- piper.



Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si apoi se cresteaza in partea superioara din loc in loc pana la trei sferturi din grosimea cartofului (vezi poze). Trebuie un pic de migala si grija pt a nu sectiona cartofii mai mult decat e necesar si sa se separe in bucati.
Sosul il preparam din 5 linguri de ulei, sare si piper.
Intr-o tava pt cuptor tapetata cu folie de aluminiu (din acelasi motiv, lipsa ajutorului care spala vase) se aseaza cartofii unii langa altii si se ung cu sos.

Se dau la cuptor pentru 45 de minute. Apoi se pune cascaval ras deasupra fiecarui cartof si se mai pun la cuptor pentru inca 15 minute. De asemenea, se pot pune in fiecare din taieturile din cartofi cate o feliuta de bacon sau de sunca.
Pofta buna!

O zi delicioasa,
Cami

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu