Paste carbonara

paste carbonara
Ingrediente:
- 400 g paste;
- 250 g kaiser;
- 200 g cascaval;
- 4 oua;
- patrunjel;
- 3 linguri de ulei;
- piper;
- sare.



Mod de preparare:
Aceasta reteta este o varianta proprie, nu respecta intocmai originalul italian.
Se pun pastele la fiert in apa clocotita in care se pun o lingura de ulei si sare. Pastele se lasa la fiert exact timpul mentionat pe ambalaj, altfel devin lipicioase (de obicei 10-12 minute). De data aceasta eu am ales farfalle, prefer pastele scurte de obicei;
Kaiserul se taie in cublete.
Cascavalul se da pe razatoare.
Intr-o tigaie, in cele doua linguri de ulei ramese, se prajeste kaiserul (de data aceasta eu am folosit pastrama). In timp ce pastele fierb si kaiserul se prajeste, se amesteca cascavalul cu ouale batute si patrunjelul taiat marunt.
Pastele se scurg de apa cu ajutorul unei strecuratori. E important ca pastele sa fie gata in acelasi timp cu restul ingredientelor, pastele si kaiserul trebuie sa fie fierbinti in momentul combinarii, altfel ouale nu se vor coagula. Se amesteca bine pastele cu kaiserul si cascavalul amestecat cu ouale. Aceste paste se servesc fierbinti.
Pofta buna!
paste carbonaraO zi delicioasa,
Cami

Un comentariu:

  1. Buna!

    O mica atentionare:

    Denumirea de carbonara vine de la faptul ca sunt foarte negre, ca arse. Si pentru a fi "negre" se pune piper. La origine se pune extrem de mult piper. Pui dupa gust, dar putin acolo merita. In rest arata deliciose :)

    O zi buna,
    Irina

    RăspundețiȘtergere