Supa crema de praz



Ingrediente:
- 3 fire mari de praz;
- un piept de pui;
- 2 morcovi;
- 1/2 ardei gras;
- o capatana de telina mica;
- un cartof;
- o ceapa;
- o lingura ulei;
- patrunjel;
- sare;
- piper;
- pentru servire - smantana.

Mod de preparare:
Se curata prazul si se taie in bucati mari. Se curata morcovii, cartoful, ceapa si telina.
Intr-o oala se pun la fiert: pieptul de pui intreg, bucatile de praz si morcovii, cartoful, ceapa si telina, si acestea intregi.

Se lasa la fiert aproximativ 45 de minute, pana cand se fierb toate ingredientele (morcovii fierb cel mai greu, se incearca cu furculita, daca acestia sunt moi, si restul ingredientelor sunt fierte).
Ceapa, ardeiul si telina nu se pastreaza, se arunca. Puiul fiert de foloseste pentru alt fel de mancare (eu il folosesc de obicei la salate cu pui).
Prazul, morcovii si cartoful se scot din supa si se zdrobesc cu blanderul. Peste ele se adauga treptat, cu un polonic, supa fierbinte. Cand ajunge la consistenta dorita, nici prea groasa, nici prea subtire (atentie, la racire supa se mai ingroasa, asa ca nu trebuie sa fie deja foarte groasa din faza in care este ferbinte), se pune patrunel taiat fin, sare si piper dupa gust.
Se serveste cu smantana si paine prajita.
Pofta buna!
Supa crema de praz
O zi delicioasa,
Cami

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu