Somon pe pat de ciuperci la cuptor



file de Somon pe pat de ciuperci la cuptor
Ingrediente:
- 500 g file de somon;
- 500 g ciuperci
- 200 ml smantana pentru gatit;
- o legatura ceapa verde;
- 50 g unt;
- rozmarin (de preferat verde);
- 1/2 lamaie;
- sare;
- piper (de preferat alb sau verde).



Mod de preparare:
Ciupercile se curata si se taie in felii subtiri. Fileul de somon se portioneaza. Ceapa verde se curata si se taie marunt. Se unge cu 1/2 din cantitatea de unt un vas pentru cuptor. Apoi se pun ciupercile taiate pe fundul vasului. Deasupra se aseaza fileurile de somon peste care se presara cepa verde si rozmarinul (eu nu am avut rozmarin verde, crengute, asa ca am folosit din cel uscat). Restul de unt se taie in cuburi mici si se pun desupra, din loc in loc. Peste acest amestec se pune o jumatate de cana cu apa si se da la cuptor, la foc mediu pentru 25 de minute.

Apoi se pune smantana pentru gatit deasupra, se pun zeama de la o jumatate de lamaie, sare si piper, si se mai da la cuptor pentru 3-5 minute.
file de somon cu ciuperci la cuptor
Asta-i tot. E un fel de mancare delicios, stiu cel putin o persoana care o sa-l aprecieze pentru ca i-a promis sotia lui ca i-l gateste.
Pofta buna!

O zi delicioasa,
Cami

4 comentarii:

  1. Pfaaaa, sigur o sa aprecieze acea persoana :))) O sa'i gatesc reteta asta cat de curand.

    RăspundețiȘtergere
  2. te premiez din nou...gasesti premiul pe blogul meu..spor la bucatarit!!

    RăspundețiȘtergere