Varza calita

varza calita

Ingrediente:
- o varza;
- 400 g carne de porc;
- 200 g bacon afumat;
- 4 linguri pasta de tomate;
- 5 linguri de ulei (sau mai putine daca se foloseste carne grasa);
- sare;
- piper;
- boia;
- o legatura de marar

Mod de preparare:
Varza se taie fideluta si se pune la oparit in apa fierbinte pentru 5 minute. Motivul pentru care se face aceasta operatiune este acela de a nu ocupa prea mult loc in vas. Tot pentru acelasi lucru se poate freca varza cu sare, dar e mai eficienta oparirea.
Carnea se taie cuburi mici. Baconul se taie in bucati mari daca se foloseste doar pentru gust si se scoate spre sfarsitul prepararii, sau mai mici daca ramane spre a fi consumat odata cu varza.
Intr-un vas pentru cuptor se pune un strat de varza oparita, carnea, iar apoi restul de varza. Se pune apa in care s-a oparit varza, uleiul, boiaua si piperul.

Se pune la cuptor pana cand scade aproape toata apa (aproximativ o ora). Se adauga bulionul si se mai da la cuptor pana cand seaca toata apa si varza se caleste in ulei (inca aproximativ 20 minute). Se pun sarea si mararul tocat.
Pofta buna!
varza calita
O zi delicioasa,
Cami

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu