Tochitura

tochitura

Ingrediente:
- 250 g carne de porc;
- 250 g carnati de porc;
- 250 g piept de pui;
- 250 g ficatei de pui;
- 250 g carne de vita;
- 6-7 ciuperci (optional);
- o ceapa;
- o capatana de usturoi;
- 4 linguri de ulei;
- 4 linguri de pasta de tomate;
- o legatura de marar;
- boia iute/dulce;
- sare;
- piper.

Mod de preparare:
Carnea se taie in cubulete, la fel si ficateii si carnatii. Ciupercile se taie felii. Ceapa se taie cubulete, iar usturoiul se zdrobeste sau se taie felii subtiri.
Intr-o tigaie se pun la calit impreuna, in doua linguri de ulei, ceapa, usturoiul si ciupercile. Au nevoie de aproximativ 10 minute la foc mic.
Intr-o alta tigaie mai mare, in 2 linguri de ulei, se pun la calit cubuletele de carne de porc si pui. Dupa 5 minute se pun si ficateii si carnatii si se acopera cu un capac. Acestea din urma se pun mai tarziu pentru ca au nevoie de mai putin timp pentru preparare. Se lasa la calit pana cand seaca toata apa lasata si bucatile de carne se prajesc in ulei. Aproximativ inca 10 minute.

Apoi se adauga ciupercile, ceapa si usturoiul din cealata tigaie peste carne.

Se pune pasta de tomate dizolvata intr-un pahar cu apa. Se lasa la fiert inca 10-15 minute.
Se adauga marar taiat marunt, sare, piper si boia.
Se serveste cu mamaliga, un ou ochi si branza rasa.
Pofta buna!
tochitura
O zi delicioasa,
Cami

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu