Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste

Ingrediente:
Pentru supa:
- un piept de pui;
- o ceapa;
- un cartof;
- o telina mica;
- 1/2 ardei gras;
- 2 morcovi;
- o legatura patrunjel
- sare;
- piper.
Pentru galuste:
- 3 oua;
- 150-200 g gris;
- 2 linguri ulei.
Mod de pregatire:
Se curata de coaja ceapa, cartoful, morcovii, telina. Intr-o oala cu apa se pun la fiert puiul, ceapa, cartoful, telina, ardeiul si morcovii, toate intregi.
Se lasa la fiert pentru o ora, completand cu apa cand este nevoie.
Cand ingredientele sunt fierte se scot toate legumele si carnea din supa. Morcovii se paseaza si se pun inapoi in supa. Restul legumelor nu se mai folosesc. Carnea se poate folosi pentru salate sau alte mancaruri. De data aceasta eu am folosit puiul pentru aceasta salata de pui.
Jumatate din cantitatea de supa se muta in alt recipient , ambele ramanand la foc mic.
Galustele: Ouale intregi se bat, se adauga uleiul, sare, piper si apoi grisul, in ploaie. Compozitia trebuie sa aibe consistenta ca cea pentru clatite, poate putin mai groasa. Nu va face cocoloase deloc, grisul se comporta altfel decat faina. Imediat dupa ce se prepara compozitia, se pune cate o ligurita (care se inmoaie in apa rece dupa fiecare galusca) din aceasta in recipientul numarul doi cu supa care sta la foc mic.

Dupa ce s-au pus toate galustele se mai lasa pe foc inca 2 minute. Apoi se da recipientul la oparte si se acopera cu un capac sau cu o farfurie pentru inca 3 minute.
Galustele astfel formate se "pescuiesc" cu o lingura din recipientul numarul doi, cu atentie pt a nu le sfarma, si se pun in recipientul numarul unu. Se mai lasa la foc pentru inca un minut.
Se pun sare, piper si patrunjel tocat.
Pofta buna!

O zi delicioasa,
Cami

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu