Supa de pui cu taitei

Supa de pui cu taitei
Supa de pui cu taitei
Ingrediente:
- un piept de pui;
- un cartof;
- 2 morcovi;
- 1 pastarnac;
- o telina;
- o ceapa;
- un ardei gras;
- 200 g taietei;
- patrunjel;
- sare;
- piper.

Mod de preparare:
Cartoful, morcovii, pastranacul, telina si ceapa se curata de coaja. Ardeiul se taie pe jumatate si i se scoate cotorul impreuna cu semintele. Toate ingredientele intregi se pun la fiert in apa. Se completeaza din cand in cand cu apa. Intr-o ora ar trebui sa fie toate fierte.
Se scot din supa toate legumele si puiul. De obicei eu pastrez morcovul pe care il pasez cu furculita si il pun inapoi in supa. Iese supa putin mai colorata. Restul legumelor nu se mai folosesc. Puiul fiet se poate folosi pentru diverse salate cu pui (cateva sugestii: aici si aici).
Dupa ce s-a adaugat morcovul pasat se pun si taieteii. Acestia au nevoie sa fiarba, in general, 2 minute . Se pun sare, piper si patrunjel taiat marunt si se opreste focul. Se poate pune si concentrat pentru supe gen delicat/vegeta, eu prefer insa sa nu pun, legumele din supa sunt suficiente pt a da savoare. Daca preferati aceste adaosuri, atentie la sare! Nu mai puneti deloc, aceste amestecuri contin foarte multa.
Pofta buna!

O zi delicioasa,
Cami

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu