Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Ingrediente:
- 4-5 cartofi;
- 2 morcovi;
- o ceapa
- o capatana mica de telina;
- 1/2 ardei gras;
- 250 ml suc de rosii;
- 2 linguri de orez;
- un ou;
- o legatura de patrunjel;
- sare;
- piper.
Pentru perisoare:
- 250 g carne tocata (de porc, vita, amestec sau pui);
- un ou;
- o lingura de orez;
- o cepa foarte mica;
- cateva frunze de patrunjel;
- sare;
- piper.

Mod de preparare:
Cartofii se curata si se taie cuburi. Morcovii, telina si ceapa se curata si se taie in cuburi mici. Ardeii se taie cubulete, de asemenea. Toate aceste legume se pun la fiert.

Dupa ce s-a pus supa la foc se prepara periosarele:
Ceapa se taie marunt, patrunjelul de asemenea. De aceasta data eu am folosit carne tocata de porc. Se amesteca bine carnea, ceapa, patrunjelul, oul, orezul, sare si piper.

Pentru modelarea perisoarelor cu usurinta se inmoaie mainile inainte de prepararea fiecareia intr-un vas cu apa rece. Se modeleaza fiecare perisoara in mana si se pune in vasul cu supa care clocoteste.

Dupa ce au fost puse toate perisoarele se lasa a fiert 20-25 de minute. Apoi se adauga cele doua linguri de orez. Dupa alte 10 minute sa adauga sucul de rosii. Se mai lasa la foc inca 10 minute. In acest timp orezul din perisoare si cel din oala ar trebui sa fie fiert. Apoi se adauga oul batut. Daca se adauga pur si simplu se formeaza "zdrente". Daca se pune peste ou un polonic de ciorba fierbinte si abia apoi se pune toata compozitia in oala, oul se va omogeniza in ciorba. Se pun patrunjelui taiat marunt, sare si piper si se opreste focul.
Pofta buna!

O zi delicioasa,
Cami

2 comentarii:

  1. mmmmmmmmmmmm yumyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy o prepar acum

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place toata prezentarea, in imagini si detaliile...totul arata foarte bine. Felicitari Cami pt site!

    RăspundețiȘtergere