Papanasi

papanasi cu dulceata si smantana

Ingrediente:
- 400 g branza de vaca dulce;
- 300-400 g faina;
- 2 oua;
- un pliculet de zahar vanilat;
- jumatate de lingurita de bicarbonat;
- ulei pentru prajit;
- smantana;
- dulceata.

Mod de preparare:
Din faina, branza, oua, zahar vanilat si bicarbonatul stins cu o lingurit ade otet sau zeama de lamaie se framanta un aluat. Aluatul trebuie sa fie consistent si sa nu se mai lipeasca de maini. S-ar putea sa mai fie nevoie sa se completeze cu faina.

Din coca se modeleaza papanasii astfel: se formeaza bile mai mari si bilute mai mici, in numar egal. Din ingredientele enumerate mai sus vor iesi 4-5, maxim 6 papanasi. Bilele cu dimensiune mare se gauresc cu degetul dat prin faina in mijloc, pana pe partea cealalta.

Astefel pregatiti, papanasii se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Se prajesc la foc mic pe ambele parti, pana devin aurii. E musai sa se prajeasca la foc mic si sa se lase suficient de mult (aproximativ 5 minute pe fiecare parte), altfel vor ramane necopti in interior.
Dupa ce se prajesc, se scot pe un servet de hartie care sa absoarba surplusul de ulei. Se aseaza pe farfurie si se servesc cu smantana si dulceata din belsug, calzi.
Pofta buna!
papanasi cu dulceata si smantana
O zi delicioasa,
Cami

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu