Budinca de paste

budinca de paste

Ingrediente:
- 300 g paste;
- 200 g branza (de preferat dulce sau de vaci);
- 200 g zahar;
- 3 oua;
- 50 g stafide;
- zahar vanilat;
- 15 g unt.

Mod de preparare:
Pastele se pun la fiert in apa clocotita in care se pun o lingura de ulei si putina sare. Pastele se lasa la fiert exact timpul mentionat pe ambalaj, altfel devin lipicioase (de obicei 10-12 minute). De data aceasta eu am ales fusilli.
Branza se zdrobeste (se da pe razatoare) si se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, stafidele si ouale.

Se unge un vas pentru cuptor cu unt si se pun in el pastele scurse. Deasupra se pune amestecul facut anterior.

Vasul se pune la cuptor la foc mediu pentru 30 de minute, pana cand se coagulaza oul. Nu se amesteca in acest timp.
Se serveste calda sau rece, taiata in cuburi. Reteta o stiu de la tata, ne pacea la nebunie sa mancam asta, mie si sora-mii, cand eram mici.
Pofta buna!
budinca de paste
O zi delicioasa,
Cami

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu