Piftie

piftie

Ingrediente:
- 5-6 picioare de porc;
- o bucata de carne macra;
- 2 capatani de usturoi;
- sare.
Pentru decor:
- 2 morcovi;
- un ou fiert;
- patrunjel.

Mod de preparare:
Picioarele de porc se spala bine. Se pun impreuna cu carnea la oparit intr-o oala cu apa care fierbe. Se lasa 2-3 minute. Se scoate carnea si se spala din nou.
Intr-o oala mare (pentru carnea pe care am folosit-o eu, una de 10 litri) se pune apa rece si carnea. Se pune la foc mic. Din cand in cand se scoate spuma care se formeaza deasupra. In acest fel piftia nu va avea grasime deasupra atunci cand se va inchega. Dupa 2-3 ore de fierbere se adauga 2 morcovi si sare dupa gust. Sub nici o forma nu se mai completeaza cu apa. Se lasa la fiert pentru aproximativ 4-5 ore, pana cand carnea se desface de pe oase si zeama a secat pana cand n-a mai ramas decat 20% din cata era. Se poate face si testul cu o lingura cu zeama pusa pe o farfurie. Daca zeama se incheaga, piftia este gata.

Se scot carnea macra si morcovii. Picioarele de porc se arunca (sau se foloseste carnea si soriciul de pe ele, daca se prefera carnea mai grasa). In zeama ramasa se pune usturoiul pisat.
In vase mici se aseaza pe fund decorul care va fi deasupra piftiei atunci cand va fi servita. Se aseaza apoi carnea taiata in fasii.

In fiecare vas se pune zeama trecuta printr-o strecuratoare deasa.
piftie
Se lasa la rece inainte de servire macar 5-6 ore.
Pofta buna!
piftie
O zi delicioasa,
Cami

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu