Fursecuri cu alune

fursecuri cu alune

Ingrediente:
- 300 g faina;
- 100 g zahar pudra;
- 100 g alune;
- 200 g unt;
- un plic de zahar vanilat;
- un pliculet de praf de copt stins in 2 linguri de zeama de lamaie;
- o lingura de esenta de portocala;
- 1/2 lingura coaja de portocala rasa;
- 100 g ciocolata pentru decor.

Mod de preparare:
Toate ingredientele enumerate mai sus in afara de ciocolata pentru decor se pun in vasul de la robot si se mixeaza impreuna. Va rezulta o coca care nu se lipeste de maini. Daca vi se pare ca e prea moale coca, daca aceasta se lipeste de maini, mai adaugati o lingura-doua cu faina, cate putina, ca nu cumva sa fie prea multa si sa nu se incorporeze in coca. Este o reteta foarte usoara, singura ei "chichita" este sa se nimereasca consistenta potrivita pt aluat. Daca nu are suficienta faina, fursecurile nu-si vor pastra forma perfecta atunci cand sunt introduse la cuptor.
Coca astfel rezultata se pune in folie de plastic si se pune la rece pt o ora. Apoi se scoate aluatul si se intinde intr-o foaie subtire cu un sucitor. Este recomandat ca intinderea aluatului sa se faca intre doua folii de plastic. Se despacheteaza aluatul in folia in care a stat la rece si se intinde si netezeste bine. Se taie inca o bucata de folie de aceleasi dimensiuni ca si prima si se pune deasupra aluatului. Cu sucitorul se intinde aluatul intre cele doua folii de plastic. In felul acesta coca nu se lipeste de nimic.
Se desprinde apoi cu grija folia de deasupra si se taie fursecrile cu forme speciale pentru prajituri. Este important ca aluatul sa fie pregatit in timp scurt dupa ce se scoate de la rece. Daca nu sunteti suficient de rapide, dupa ce intindeti foaia subtire intre cele doua folii, inainte de taiere, puneti-o pt 2 minute la congelator.

Fursecurile taiate se aseaza intr-o tava pentru cuptor tapetata cu hartie de copt.

Se pune tava la cuptor pentru 25-30 de minute la foc mic. Se decoreaza dupa gust cu ciocolata alba sau neagra, alune pisate, ornamente care se gasesc in comert etc.
Pofta buna!
fursecuri cu alune
fursecuri cu alune
fursecuri cu alune
O zi delicioasa,
Cami

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu