Pizza

pizza

Ingrediente:
Pt blat:
- 250 ml lapte;
- 500 g faina;
- un cub/plic de drojdie;
- 2 linguri de ulei;
- sare.
Pt pizza:
- mezeluri (dupa gust);
- cascaval;
- branza;
- ciuperci;
- ardei gras;
- porumb;
- ketchup;
- oregano.

Mod de preparare:
Dupa parerea mea pizza este buna daca nu facem abuz de ingrediente. Cip nu este din pacate in asentiment cu mine, asa ca partea lui de pizza are muuulte ingrediente.
Asadar, dupa preferinta se pot pune pe pizza: pastrama, jambon, salam, carnati, muschi tiganesc etc.
Mezelurile se taie in felii. Branza si cascavalul de dau pe razatoare. Ciupercile si ardeii de taie in fasii.
Blatul:
Intr-un castron se pune faina amestecata cu un praf de sare si drojdia, daca asceasta este din aceea la plic, praf. Daca este din cea solida se dizolva in putin lapte cald. In faina se face o "groapa" si se pune laptele caldut. Se framanta compozitia. Cand este saturata de faina se mai framanta putin adaugand uleiul, putin cate putin.
Aluatul astfel rezultat va fi asemantur celui de paine, mai pufos, nu va fi crocant. Noua acest aluat ne place. Aluatul nu se lasa la dospit.

Coca se intinde in tava de la aragaz unsa in prealabil cu putin ulei sau unt. De aceasta data eu am intins coca cat toata tava. Cand am musafiri o intind rotunda si fac cateva pizza cu diverse combinatii de ingrediente, astfel incat toti musafirii sa gaseasca macar o combinatie pe bustul propriu.
Blatul intins in tava se unge cu putin ketchup si se presara oregano deasupra. Se inteapa din loc in loc cu o furculita.
Peste blat se asaja ingredientele. Intai mezelurile, apoi legumele si la sfarsit branza si cascavalul.
pizzaSe da la cuptor la foc mic pentru 40 de minute.
Pofta buna!
pizza
O zi delicioasa,
Cami

2 comentarii: