Orez prajit



Ingrediente pentru 2 portii:
- 125 g orez (masurat nefiert);
- 1 ou;
- 2 linguri de sos de soia;
- un fir de ceapa verde;
- 3 linguri ulei de masline.

Mod de preparare:
Se fierbe orezul in apa fara sare (sosul de soia este destul de sarat). Eu folosesc orez Uncle Ben's ambalat in cutii de carton, iar in interior sunt 4 pungute mici de plastic cu cate 125 g orez nefiert . Una din acele pungute o folosesc.
Intr-o tigaie se pune la incins uleiul. Cand este foarte incins, se pune orezul bine scurs de apa in care a fiert.
Se amesteca continuu la foc mare timp de 5-7 minute pana cand orezul devine putin crocant.
Oul se bate intr-un castron si se pune rapid peste orezul care este inca pe foc. Se amesteca repede, astfel incat oul sa se coaguleze pe orez, nu pe tigaie. In cateva secunde oul este coagulat. Se adauga sosul de soia si ceapa verde taiata foarte marunt. Se mai lasa 30 de secunde si se ia de pe foc.

Este o garnitura gusoasa care se poate servi in multe variante, nu numai pentru macare chinezeasca.
Orez prajit
Dupa aceeasi reteta se poate adauga la sfarsit ardei gras taiat cuburi mici. Nu se va lasa pe foc decat 30 de secunde, ardeiul va ramane crud, altfel se va transforma intr-un pilaf banal, va deveni un amestec lipicios.
De data aceasta noi am folosit orezul prajit ca garnitura pentru pui cu ananas.
Pofta buna!
Orez prajit
O zi delicioasa,
Cami

2 comentarii:

  1. Buna! spuneti-mi ce ati mai pus in acest orez delicios?ca este mai galben? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. f bun bravooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

    RăspundețiȘtergere