Negresa

negresa

Ingrediente:
- 5 oua;
- 250 ml lpte;
- 250 g faina;
- 250 g zahar;
- 200 g unt;
- 50 g cacao;
- un plic praf de copt;
- un plic zahar vanilat.

Mod de preparare:
Intr-un vas pus la bain marie (baie de abur) laptele, zaharul, zaharul vanilat si cacaoa. Faptul ca vasul cu compozitia este pus intr-un alt vas, mai mare, cu apa in el, pentru ca fierberea sa se faca la abur, ajuta ca laptele sa nu se prinda si compozitia sa aibe gust de ars.
Aceasta compozitie se lasa sa fiarba la abur pana cand i se schimba consistenta si devine ceva mai groasa (aproximativ 20 de minute). Apoi aceasta compozitie se lasa la racit.
Intr-un alt vas se pune untul care trebuie sa fie moale, la temperatura camerei si se bate putin cu mixerul. Peste unt se pun trei sferturi compozitia preparata anterior. Se amesteca in continuare cu mixerul. Se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, si, la sfarsit, albusurile batute spuma.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se da la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 40 de minute. Se icearca cu o scobitoare daca prajitura este gata. Daca pe scobitoarea introdusa in prajitura si apoi scoasa nu ramane nimic, inseamna ca este coapta. Dupa ce prajitura este coapta se pune deasupra sfertul de compozitie cu cacao ramas.
Prajitura se taie in forma dorita. Este una din prajiturile mele preferate.
Pofta buna!
negresa
O zi delicioasa,
Cami

2 comentarii:

  1. Daaaa, si mie. De o excursie de prin clasa a II-a. O colega a adus o casoleta maaaare cu negrese si ne-a dat tuturor. S-a chinuit apoi invatatoarea sa ne faca curati la loc juma' de ora. :))

    RăspundețiȘtergere