Ciulama cu pui si ciuperci

ciulama cu pui si ciuperci

Ingrediente:- un piept de pui;
- 10 -15 ciuperci;
- 200 ml smantana lichida;
- 3 linguri de faina;
- 2 linguri ulei;
- piper;
- sare;
- o legatura de marar.

Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie fasii. Ciupercile se taie felii. Intr-o tigaie se pun la calit pieptul de pui si ciupercile impreuna la calit in cele doua linguri de ulei. In aproximativ 20 de minute puiul si ciupercile intai se fierb in zeama lasata de ingrediente, apoi, spre sfarsitul perioadei se vor cali.

Cele trei linguri de faina se amesteca cu putina apa, cu grija, pt a nu face cocoloase. Dupa ce s-a incorporat toata faina in apa si ne-am asigurat ca nu sunt cocoloase se pune peste pasta un pahar cu apa si se pun la fiert intr-o oala.
Se amesteca cu un tel sau cu o lingura in oala tot timpul pt a nu se lipi compozitia si pt a nu face cocoloase. Daca mai este nevoie se mai adauga apa. Compozitia trebuie sa aibe consistenta unei smantani mai subtire. Faina are nevoie sa fiarba 10-12 minute.
Cand faina este fiarta se adauga puiul si ciupercile. Apoi se adauga smantana lichida. Se fierb impreuna inca 3 minute. Se pun sare, piper si mararul tocat.
Se serveste cu mamaliga.
Pofta buna!
ciulama cu pui si ciuperci
O zi delicioasa,
Cami

6 comentarii:

  1. arata delicios!
    o sa incerc si eu

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc.
    Astept sa-mi scrii cum ti-a iesit.

    RăspundețiȘtergere
  3. am facut si eu reteta asta! insa nu am pus smantana lichida pt. ca nu se gaseste pe la noi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Se gaseste smantana lichida pt gatit de la "La Dorna". Si eu am cautat mult inainte sa gasesc, voiam neaparat pentru paste cu sosuri albe. In supermarketurile mai mari se gaseste. Uita-te cand ajungi intr-unul, e de neinlocuit pt unele retete (pt asta nu). Pastele ies dementiale.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am incercat si eu in acest week-end reteta ta de ciulama (doar cu ciuperci). A iesit foarte buna. Prima mea ciulama!

    RăspundețiȘtergere