Chiftelute



Ingrediente:
- 750 g carne tocata (pui/ porc/ amestec porc si vita);
- 2 cartofi;
- 2 oua;
- o capatana de usturoi;
- marar;
- 250 g pesmet (sau faina);
- 250 ml ulei (pentru prajit).

Mod de preparare:
Cartofii cruzi, curatati de coaja, se dau pe razatoare. Usturoiul se curata si se piseaza. Mararul se taie marunt.
Intr-un castron mai mare se pune carnea peste care se adauga: cartofii, mararul, usturoiul, sare, piper si cele doua oua. Se amesteca compozitia bine, pana se omogenizeaza.
Pe un tocator sau pe o farfurie se pune pesmetul. Cu o lingura se ia din compozitia de carne compozitie cat e necesara pt modelarea unei chiftele si se pune in pesmet. Cu mana se tavaleste compozitia pana cand e acoperita complet cu pesmet si apoi se modeleaza in forma sferica.

Intr-o tigaie se pune uleiul pe foc. Cand uleiul este incins se pun chiftelele la prajit. Dupa ce se prajesc pe o parte se intorc cu grija si pe cealalta.
Cand sunt prajite pe ambele parti se scot pe o farfurie in care se pune in prealabil un servetel de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei de pe chiftele. In acest fel se prajesc toate chiftelele care rezulta din compozitie.

Pot fi servite ca aperitiv la mesele festive sau marinate (aici este reteta de chiftelute marinate).
Pofta buna!
chiftelute
O zi delicioasa,
Cami
Aceasta reteta este cu dedicatie pentru Mada, stie ea de ce. :))

3 comentarii:

  1. Cami , " m-ai dat pe spate" , NICI ACUM NU MI-AM REVENIT DIN SOC. Va trebui sa-mi dai sa gust sa pot accepta ca aceasta e realitatea. Te PUP

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Cami, pe urmatoarele vreau sa le si gust:)
    Puupp

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc. Va voi chema si la degustare pe amandoua cand am sa ma mut si voi avea o bucatarie mai mare. Creato, cand imi vei fi vecina te bag la potiile obligatorii :))
    Mada, pe tine dupa ce sunt gata te chem, ca sa nu-ti miroase parul. ;))

    RăspundețiȘtergere