Pui pe pat de legume

pui pe pat de legume

Ingrediente:
- bucati de pui: piept, copane, aripioare;
- 5 cartofi;
- 2-3 ardei grasi colorati;
- 200 g mazare;
- 3-4 morcovi;
- o ceapa;
- 4 rosii sau 4 linguri de pasta de tomate;
- 5-6 catei de usturoi;
- patrunjel verde si uscat;
- o lingurita de vegeta;
- piper.

Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja si se taie in bucati mari. Ardeiul se taie fasii. Morcovii se taie rondele. Ceapa se curata si se taie fasii. Intr-o tava pentru cuptor se aseaza toate legumele astfel pregatite.

Deasupra se aseaza bucatile de pui. Se pune o cana cu apa si se da vasul la cuptor.

Separat se amesteca rosiile decojite si taiate cubulete (sau pasta de tomate) cu usturoiul zdrobit sau taiat rondele, patrunjelul taiat marunt, patrunjelul uscat, piper si vegeta.

Acest amestec se pune peste legumele si puiul din tava. Este nevoie sa stea la cuptor o ora. Deasupra se pune patrunjel taiat marunt.
pui pe pat de legume
Pofta buna!
pui pe pat de legume
O zi delicioasa,
Cami

2 comentarii:

  1. Asta trebuie sa o incerc si eu in week-end :)

    RăspundețiȘtergere
  2. L-am gatit vineri, ca doar ti-am promis ca o sa incerc, am vrut sa iti fac si poze, dar erau descarcati acumulatorii si nu am mai stat dupa ei sa se incarce, promit ca data viitoare sa fiu pregatita.
    Mi-a iesit exact ca in poze, am primit si laude :D

    RăspundețiȘtergere