Ciorba de burta



Ingrediente:
- 700 g burta;
- un morcov;
- un pastranac;
- o capatana de telina;
- o ceapa;
- 2-3 oua;
- 200 g smantana;
- 6 -7 graunti de usturoi;
- otet;
- sare;
- piper;
- leustean;

Mod de preparare:
Morcovul, pastarnacul, telina si ceapa se dau pe razatoare. Se pot pune si intregi si apoi a fie scoase din ciorga sau sa fie zdrobite si puse inapoi, dar eu am preferat sa le dau pe razatoare.
Burta se gaseste de-acum peste tot gata fiarta si asta scuteste mult timp. Eu am cumparat una care era deja taiata fideluta. Dupa mici retusuri la estetica fidelutei, n-a mai avut nevoie decat sa o fierb 30 de minute in apa cu otet.

Intr-o oala se pun la fiert legumel rase si burta. Se fierb pentru o ora, o ora si jumatate.
Intr-un castron cu capacitatea de cel putin 1.5 litri smantana se amesteca bine si se incorporeaza in ea cele 3 galbenusuri. Cu un polonic se ia ciorba din oala si se pune peste compozitia de smantana. Dupa ce de incorporeaza primul polonic de ciorba in smantana, mai punem unul, si tot asa pana cand ciorba din castron este la aceeasi temperatura (apropiata de cea de fierbere), se opreste focul si se toarna compozitia din castron peste cea din oala.
Se sareaza si se pipereaza. Se pune usturoiul pisat si otet dupa gust. leustenul se taie marunt si se adauga si el.
Se serveste cu surpuls de smantana si artei iute.
Pofta buna!
Ciorba de burta
O zi delicioasa,
Cami

4 comentarii:

  1. Pfff!!!... Nu pot sa cred... ai facut ciorba de burta... si arata chiar bine... Camiiiii... dar acesta este "testul final" (bine, ca mai trebuia sa si gust, dar oricum). E un norocos iubitul tau... cred ca tocmai mi-ai dat o idee :)

    Cu siguranta la ciorba aceasta am putea face si cateva imbunatatiri, dar pentru aceasta trebuie sa o intreb pe bucatareasa mea preferata - mama :)

    Pana atunci insa da-mi voie sa te felicit!!! Acum esti membru cu drepturi depline in clubul bucatarilor preferati de mine ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Multumesc pentru comentariile incurajatoare pe care mi le lasi.
    Iubitul meu tocmai se vaieta ca s-a cam ingrasat. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. La alergat cu el, in parc!!! Si 500 de abdomene pe seara!!! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna!Arata foarte bine ciorbita ta.Exact la fel o fac si eu,numai ca la sfarsit calesc in 2 linguri de ulei un morcov ras,apoi strecor uleiul si il pun in ciorba(uleiul).Ii da o culoare foarte frumoasa!Te pup si felicitari pt blog!:)

    RăspundețiȘtergere