Salata de cartofi cu sunca



Ingrediente:
- 6-7 cartofi;
- 5 felii de sunca;
- 2 cepe rosii;
- 10 masline;
- 200 g maioneza (2 oua si 150 ml ulei);
- o lamaie;
- sare;
- piper.


Mod de preparare:
Cartofii se spala bine si se pun la fiert intregi, in coaja. Au nevoie sa fiarba aproximativ 50 de minute - o ora.
Ceapa rosie se taie solzisori si se pune peste ea zeama de la o jumatate de lamaie, sare si piper.
Sunca se taie in felii subtiri. Maslinele se taie in bucatele.
Din oua, ulei si jumatatea de lamaie ramasa se pregateste maioneza.
Cand cartofii sunt fierti (se incearca cu o furculita) se scot din apa si se curata. Se taie apoi in cuburi.

Cartofii se amesteca cu ceapa, sunca si maslinele. Apoi se pune maioneza si se amesteca din nou.
Pofta buna!
Salata de cartofi cu sunca
O zi delicioasa,
Cami

2 comentarii:

  1. am gatit salata si a iesit foarte buna; e o reteta usoara si gustoasa; merita incercata!

    RăspundețiȘtergere
  2. am facut aceasta salata si e foarte gustoasa....imi plac foarte mult retetele tale...am facut cateva din ele....felicitarii

    RăspundețiȘtergere