Cartofi "frantuzesti" adaptati



Ingrediante:
- 1.5 kg cartofi;
- 250 g sunca/pastrama;
- 7-8 ciuperci;
- o ceapa;
- 200 g smantana;
- 150 g cascaval;
- 50 g unt;
- 2 linguri cu ulei.



Mod de preparare:
Catofii se curat ade coaja si se taie in rondele de 1/2 cm grosime.
Sunca si ceapa se taie cubulete. Eu am folosit o ceapa rosie pt ca era singura pe care o aveam. :) Ciupercile se taie si ele felii.

Se pun impreuna la calit intr-o tigaie in cele doua linguri de ulei. Au nevoie sa se caleasca aproximativ 10 minute.
Cand sunt gata se pune smantana, se da intr-un clocot compozitia si se opreste.

Se unge cu unt o tava pentru cuptor. In ea se aseaza rondele de cartofi pe un rand, usor suprapuse, ca in poze. Peste stratul de rondele se presara 1/3 din cascavalul ras. Apoi se pune compozitia din tigaie si se intinde pe toata suprafata tavii. Deasupra se pune din nou o treime din cascaval. Apoi se aseaza ultimul strat din rondele de cartofi. Deasupra se pune restul de unt taiat in cubulete mici.

Se pune vasul la cuptor pentru o ora. Se incearca cu o furculita pt a vedea daca cartofii sunt suficient de moi. In ultimele 5 minte in care tava mai sta la cuptor se presara deasupra ultima treime de cascaval ras.
Pofta buna!
Cartofi
Cartofi
O zi delicioasa,
Cami

2 comentarii:

  1. Buna gospodino! Sunt un mare fan al tau si tot timpul cand sunt in pana de idei, intru la tine pe blog. Ieri am facut cartofii astia frantuzesti, iar sotul meu m-a certat ca nu am facut cantitate mai mare...A zis ca sunt suuuuuper buni.

    Te pup
    Cristina (Babycriss de pe Miresici)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie imi plac http://youtu.be/BYj_nsJN3OQ

    RăspundețiȘtergere