Ciuperci cu sos rosu

Ciuperci cu sos rosu

Ingrediente:
- 10-15 ciuperci;
- o conserva de 250 g cu rosii in bulion sau 5-6 rosii si 2 linguri pasta de tomate;
- o ceapa;
- 2-3 graunti de usturoi;
- 2 linguri u ulei;
- patrunjel;
- sare;
- piper.

Mod de preparere:
Ceapa se taie marunt. Ciupercile se taie in felii. Ceapa si ciupercile se pun la calit in ulei.

Rosiile se taie in cubulete (daca sunt din conserva pot fi deja cubulete sau pot fi intregi). Se amesteca cu cele doua linguri cu bulion dizolvat cu cateva linguri cu apa.
Acest sos se adauga peste ciuperci si ceapa. Se lasa la fiert la foc mic pt 10 minute. Se adauga usturoiul taiat feliute, sarea si piperul, apoi se ia de pe foc.

Noi am mancat ciupercile in sos rsu cu pui pe sticla.
Pofta buna!

O zi delicioasa,
Cami

2 comentarii:

  1. Mmm!... Abia astept sa gatesc si eu! Cred ca sunt tare bune "bubuletele" din conserva gatite asa :) Dar pana atunci hai sa-ti spun ce am facut intre timp.

    Recent, o persoana deosebita :) mi-a spus ca sunt superficial (fara a ma cunoaste, fara a fi avut macar o discutie cu mine inainte), sugerand chiar si alte "calitati" gen prefacut, egoist... si poate chiar o prezenta ingrozitoare, avand in vedere aceasta "caracterizare" a perfiditatii intruchipate.

    Ei bine ce crezi ca am facut eu?! M-am gandit sa multumesc pentru aceasta provocare :) si s-o accept! Asa m-am hotarat sa lupt cu chestiile astea, sa fac din ele trasaturi pozitive si lucruri frumoase!!!

    Si am inceput prin a gati in week-end... asa perfid cum sunt am luat o bucata de muschi de vita si am inceput sa o tai cu sange rece si fara sa stau prea mult pe ganduri i-am dat sare si piper... apoi am fiert-o nepasator, asa la foc mic, cum e recomandat in zilele noastre ;) timp de vreo 15 minute, intr-o cratita unde in prealabil am calit cu ulei de masline o ceapa taiata marunt si un morcov dat asa foarte sadic pe razatoarea mare. Intre timp cumptorul meu se incingea pentru ce avea sa fie poate partea cea mai periculoasa... lipsit de orice sensibilitate am pus aceasta fiertura in tava iar printre bucatile de carne am pus asa la intamplare ciuperci taite in doua, bucati de mar si chiar cativa cartofi taiati in patru peste care am insistat, total neindicat, cu sos de rosii (care insa s-a imprastiat binenteles pe toata tava). Si pentru ca nu eram eu destul de acrisor, ascultand pur intamplator in acel moment melodia "coji de portocale" m-am gandit sa las cateva bucati de portocala sa fiarba pe langa bucatile de carne... si in plus, asa superficial cum sunt... am aruncat cateva ingrediente pe ici pe colo si uite asa am preparat eu o friptura de vita la cuptor (cam 25 minute a stat acolo). Ahh.... era sa uit... de fapt nici nu ma mir ca doar sunt un superficial :) In fine, foarte egoist din partea mea a fost ca am stropit friptura doar cativa stropi de vin rosu ... si am pastrat restul ca sa beau doua pahare de vin in loc de unul... mda... si chiar foarte egoist am fost cand am servit friptura doar cu varul meu, logodnica lui si o buna prietena.

    In final ce pot sa mai spun... poate vi se pare ca suna bine, insa nu va spun ce gust ingrozitor de bun a avut :) si asta fara sa ma prefac ca-mi place :p

    Ce-i drept partea asta cu descrierea a fost cea mai grea... pentru ca de fapt nu eu am facut friptura si acum mint cu nerusinare.

    Pofta bunacioaSa! ;)



    P.S. Iertare Cami daca crezi ca am fost lipsit de seriozitate si pentru ca am indraznit sa pun aceasta reteta proprie pe site-ul tau.

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) Multumesc pt comentariile picante pe care mi le lasi. Am sa incerc si eu reteta ta odata. O sa-ti scriu cum a iesit.
    Mie nu-mi pari superficial deloc... Imi place felul in care scrii, mi-ar fi placut si mie sa fiu mai inspirata la capitolul asta. Dar...asta e nu pot fi perfecta. :))

    PS: Am corectat "bubuletele". =)) Multumesc!

    RăspundețiȘtergere