Rulada de porc in crusta de piper

rulada de porc in crusta de piper
Ingrediente:
- un muschi de porc de aproximativ 700 g;
- 3-4 felii bacon;
- 3 ciuperci;
- 3 morcovi;
- 4 linguri de mustar;
- o ceapa mica;
- o capatana de usturoi
- 2 lingurite de boia;
- o lingurita de piper alb;
- o lingurita de piper negru;
- o lingurita de piper verde;
- (sau 3 lingurite de piper negru);
- 500 ml vin rosu;
- 3 frunze de dafin.

Mod de preparare:
Muschiul de porc se taie cu grija pe lungime astfel incat sa se obtina o fasie lunga si subtire. Cand se va impacheta rulada, muschiul va arata ca la inceput.

Din mustar, ceapa taiata foare marunt, usturoiul zdrobit si o lingurita de boia se pregateste sosul.

Cu 2/3 din cantitatea se sos obtinut se unge carnea pe toata suprafata ei. Deasupra se aseaza felii de ciuperci, apoi morcovii taiati bastonase si feliile de bacon.

Carnea se ruleaza si se obtine forma muschiului de porc pe care a avut-o initial. Se prinde cu o scobitoare-doua si se da prin restul de sos de mustar ramas.

Piperul se zdrobeste (nu se macina, el trebuie sa ramana mai mare, nu praf) si se amesteca cu boiaua. Prin acest amestec se da rulada.

Se pune intr-un vas pentru cuptor in care se pun 500 ml vin rosu si 3 funze de dafin. vasul se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor, la foc mic, pt o ora si jumatate.

Rulada se va taia foarte bine daca este rece. Se poate reincalzi, taiata felii, tot la cuptor, invelita in folie de aluminiu.
rulada de porc in crusta de piper
Noi am mancat-o cu garnitura de ciuperci cu smantana.
Pofta buna!
rulada de porc in crusta de piper
O zi delicioasa,
Cami

Un comentariu: