"Pomana porcului"

pomana porcului
Ingrediente:
- muschi de porc;
- piper;
- sare;
- boia;
- 2-3 catei de usturoi;
- 2-3 linguri de ulei.

Mod de preparare:
Carnea se taie in bucati. Se da cu sare, piper si boia de ardei (iute sau dulce, dupa gust). Uleiul se pune la incins intr-o tigaie. Cand acesta este incins se pune carnea la prajit impreuna cu usturoiul taiat feliute. Se amesteca din cand in cand in tigaie pentru ca sa se prajeasca carnea pe toate partile.
Se serveste musai cu mamaliga si usturoi. :)
Asta am gatit eu pe fuga in ajunul Craciunului pentru ca nu aveam inca nimic de mancare terminat pentru masa de pranz. La tara, la bunica, era cu siguranta altceva. Dar m-a dus gandul la "pomana porcului" si a fost un pranz bun, totusi...
Pofta buna!
pomana porcului
O zi delicioasa,
Cami
Si in timp ce eu gateam, Cip :x mi-a desenat ceva (pe geamul inca nespalat, altfel nu apreciam la fel de tare :))) Va arat si voua.

6 comentarii:

  1. pomana porcului este o tocana specifica momentului in care se sacrifica animalul.Carnea este inca calda, si in mod obligatoriu se pun bucati de carne cu grasime ce pica la transare - in nici un caz muschi.Daca faci acest fel de mancare ulterior, eventual folosesti costita cruda, grasime cu fasii de carne.NU SE PUNE BOIA.
    carnea se prajeste in grasimea ei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, e corect ceea ce spui. Am scris si eu ca ceea ce facea bunica la tara cand se taia porcul nu se compara cu ceea ce am facut eu.
    Am facut doar un pranz rapid si, fiind perioada Craciunului, mi-a fugit gandul la asta. Ar trebui sa-i schimb numele...dar o las totusi asa, poate cineva va fi in situatia mea si va aprecia un pranz rapid. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu mananc cum imi place...nu neaparat reteta batuta in cuie :D:*:*:*miamyyyy broschi

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata delicios! (Ce enervanti sunt anonimii care au "inventat" prajirea carnii sau orice alt fel de mancare. Dar unde scrie ca nu se pune boia?)Mie mi se pare ca ai pregatit carnita foarte ok, cu ce iti place tie!

    RăspundețiȘtergere
  5. icercati cu vin alb cimbru piper si usturoi.

    RăspundețiȘtergere