Orez sarbesc cu pui

pilaf orez sarbesc cu pui

Ingrediente:
- un piept de pui;
- 300 g orez;
- 3 ardei grasi;
- 5-6 ciuperci;
- doi morcovi;
- un pastarnac;
- o ceapa;
- un cartof;
- patrunjel.

Mod de preparare:
Intr-o oala se pregateste supa de pui. Pieptul de pui se pune la fiert impreuna cu ceapa, cartoful, pastarnacul, morcovii si 1/2 ardei gras. Atat pieptul de pui cat si legumele se pun la fiert intregi. In 40 de minute se vor fierbe suficient. In urma acestei pregatiri va rezulta supa de pui care va fi folosita pt a fierbe orezul in ea. Din supa se mai pastreaza puiul, care se portioneaza in bucati mai mici si morcovul care se zdrobeste cu furculita. Restul legumelor nu se folosesc.
Ardeii (de preferat in culori diferite pt efectul vizual) se taie in felii, iar ciupercile se taie si ele la fel.

Intr-o cratita pentru cuptor, in 4-5 polonice cu supa, se pun: orezul, ardeii, ciupercile, carnea de pui si morcovii zdrobiti. Se pune cratita la cuptor pentru 40 de minute. Din cand in cand se controleaza daca orezul mai are supa in care sa fiarba. Daca este nevoie, se mai completeaza cu supa. Cand orezul este fiert se pun: sare, piper si patrunjelul taiat marunt.
Pofta buna!
pilaf orez sarbesc cu pui
O zi delicioasa,
Cami

2 comentarii:

  1. Pai...stai sa ma mut, ca-i lunga lista de degustatori, n-am loc pt toti. :)) Dar la chestiile speciale te invit pe tine pe ascuns.

    RăspundețiȘtergere