Bulz "adaptat"



Ingrediente:
Pentru mamaliga:
- 300 g malai;
- 2 linguri ulei;
- sare.
Pentru umplutura:
- 300 g branza (dupa preferinte, eu folosesc ori feta, ori branza de oaie);
- 200 g cascaval;
- 250 g bacon (sau pastrma, carnati etc, dupa preferinte);
- 50 g unt;
- 2 oua

Mod de preparare:
Din malai, ulei si sare se prepara o mamaliga cu consistenta mai vartoasa.
Branza si cascavalul se dau pe razatoare.
Pastrama se taie in bucati mici.
Se unge cu unt un vas care rezista la cuptor. Jumatate din mamaliga se intinde cu lingura pe fundul vasului. Deasupra se presara branza, pastrama, se pun cateva cubulete mici de unt si apoi 2/3 din cascaval.
Peste aceste straturi se intinde restul mamaligii. Apoi, cu o lingura inmuiata in apa rece sau cu dosul unui polonic se fac doua adancituri pentru oua. Acestea se sparg cu grija in cele doua adancituri si se pun si cateva cubulete mici de unt.

Se pune vasul la cuptor pana cand ouale se coaguleaza (aproximativ 25 minute). Cu 5 minute inainte de a se scoate din cuptor se presara deasupra cascaval ras ramas.
Pofta buna!
bulz
O zi delicioasa,
Cami

11 comentarii:

  1. Buna,

    Am incercat reteta(cu mici modificari) si a iesit un bulz delicios. Eu am folosit carne de porc uscata si afumata in loc de bacon si branza de burduf facuta in casa in loc de cascaval.

    Pupici,
    Sorina

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, Sorina :*
    Ma bucur ca ti-a placut.
    Si eu schimb retetele in functie de ingredientele pe care le am si de ceea ce ne place noua sa mancam si ce nu.
    Te pup,
    Cami

    RăspundețiȘtergere
  3. Am si eu o intrebare: mamaliga cum trebuie sa fie, mai moale sau mai tare?

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna!
    Mamaliga poate fi oricum, iese reteta. Daca e mai moale, oricum se va mai "usca" la cuptor. Bine, acum nici moale-moale sa nu fie, nu vor sta ingredientele pe ea, se vor "scufunda".
    Mie imi iese de obicei mamaliga mai tare, asa ne place noua.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am incercat si eu reteta ta si a iesit absolut delicios! Multumesc mult, Cami! Sper ca in viitor sa-mi fac curaj sa postez si pe miresici, unde te-am "cunoscut"! Mihaela.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna, Mihaela.
    Multumesc pentru aprecieri.
    Te astept cu drag si pe forum. Daca ai nevoie de suport, iti fac eu intrarea. Numai sa zici. :))
    Daca esti din Bucuresti, e musai sa vii la intalnirile noastre. Crede-ma, mi-am facut vreo 5 prietene pe care le iubesc rau dintre fetele de pe forum.

    RăspundețiȘtergere
  7. azi fac bulz! pt prima data...sper sa iasa bun...

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce cunoscuta imi pare reteta asta

    RăspundețiȘtergere
  9. Nici prin cap nu-mi trece....... Sfat de la specialisti....cand gatesti cu ciuperci schimba champignon cu pleurotus sunt mult mai gustoase si rafinate

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc pentru sfat :) M-am cam lasat de meseria asta, gatesc cat sa nu mor de foame de vreo 2 ani incoace. Pasiunea mea a fost trecatoare.

    RăspundețiȘtergere