Omleta taraneasca



Ingrediente:
- 3 oua;
- o felie pastrama;
- o felie muschi file;
- o felie sunca;
- o bucatica de salam;
- o ceapa mica;
- 1/2 ardei gras;
- o ciuperca;
- o bucatica de branza;
- o bucatica de cascaval;
- o lingura de ulei;
- patrunjel;
- sare;
- piper.

Mod de preparare:
Mezelurile se taie in bucati mici. Ceapa si ardeiul se taie in cuburi. Ciupercile se taie in felii.

Mezelurile, ceapa, ciupercile si ardeiul se pun intr-o tigaie la calit in ulei. Se vor cali in aproximativ 5 minute. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Ouale se bat intr-un castron impreuna cu branza zdrobita cu furculita sau data prin razatoare si patrunjelul tocat.

Aceasta compozitie se toarna in tigaie. Se lasa la foc foarte mic aproximativ 5 minute pana se solidifica si oul de deasupra.
Omleta se poate intoarce, dar mie nu-mi iese manevra aceasta fara a se rupe omleta, asa ca prefer sa o las la foc mic astfel incat sa se faca si desupra si sa nu mai fie nevoie sa o intorc.
Cand omleta este inchegata se presara cascavalul ras deasupra si se mai lasa pe foc jumatate de minut ca sa se topeasca.
Se pune pe o farfurie si se decoreaza dupa gust :).
Pofta buna!
omleta taraneasca
O zi delicioasa,
Cami

3 comentarii: